Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Θα σας μεθύσω..με καρύδα..

Γλυκιά και ηλιόλουστη αν και κρύα καλησπέρα σε όλη τη μπλογκογειτονιά που έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο με τις υπέροχες γεύσεις που δημιουργεί........
Σήμερα λέω να πιούμε να μεθύσουμε, όχι με κοκτέιλ όμως...με ένα γλυκάκι σουρωμένο...χικ!

Γυρνώντας απ' το γυμναστήριο, έκανα μια κλασσική στάση στο φούρνο για κουλούρι θεσσαλονίκης και το μάτι μου έπεσε σε κάτι ζηλευτά μεθυσμένα που ήδη κάναν την εμφάνισή τους ως γιορτινό γλυκάκι....
Άνοιξα και γω το φάκελο με τις συνταγές στον υπολογιστή μου, έκανα ένα ξεκαθάρισμα και βρήκα μια πανεύκολη συνταγή για μεθυσμένα με ινδοκάρυδο..

Μια τέλεια ζύμη, μια πανεύκολη εκτέλεση, λίγα υλικά....δηλαδή αγαπημένη συνταγή!
Την έφτιαξα λοιπόν:
Πρώτα το σιρόπι και το άφησα να γίνει χλιαρό:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 2-3 σταγόνες έλαιο πορτοκάλι

Αφήνω να βράσει για 5 λεπτά και σβήνω τη φωτιά.
Για τη ζύμη:

  • 2,5 κούπες λάδι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 3 βανίλιες
  • 1 κιλό αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ.καρύδια
  • 1 φακελάκι ινδοκάρυδο
ανακατέυω με σύρμα λάδι και μπύρα, προσθέτω βανίλιες και σιγά σιγά το αλέυρι.
Παίρνω μια μικρή μπαλίτσα ζύμη, βάζω ένα καρυδάκι στη μέση και πλάθω μπαλάκια.
Αραδιάζω στο ταψί και ψήνω στον αέρα στους 175 για 25 λεπτά.
Με το που βγαίνουν, τα βουτάω στο σιρόπι, και τα πασπαλίζω με γενναία δόση ινδοκάρυδο.

Κάπου διάβασα και για μαρμελάδα στη γέμιση αντί για σκέτο καρύδι, προτίμησα να ταφήσω σκέτα.
Έγιναν υπέροχα, σαν αυτά που είδα στο φούρνο και ακόμα καλύτερα.
Μοσχοβόλισε το σπίτι!!!!!!!!!!!

Βγαίνουν και αρκετά κομμάτια, γύρω στα 60, οπότε κεράστε και μοιράστε τα σε φίλους!!!!!!!!

Φιλιά πολλά και γλυκά!!!!!!!!!!


18 σχόλια:

  1. Προκλητικά μου φαίνονται και φαντάζομαι την γεύση τους!!
    Αυτή την ώρα μου λείπει το πορτοκαλόλαδο και ο χρόνος, αλλά εκτυπώνω και επιφυλάσσομαι!!

    Καλώς σε βρήκα με τα γλυκά σου και όχι μόνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και σε βρήκα , δεν μου στέλνεις μερικά να γνωριστούμε καλύτερα?
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!αυτή την ιδέα να στέλνουμε η μια στην άλλη μήπως να τη σκεφτούμε σοβαρά?

      Διαγραφή
  3. Τελεια δειχνουν και θα ηθελα να τα φτιαξω να τα δοκιμασω..
    Καλως σε βρηκα Λιλα και σε ευχαριστω για την επισκεψη σου στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νασαι καλά γωγώ, θα τα λέμε συχνά ελπίζω!

      Διαγραφή
  4. Φαινονται τελεια! Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ξαναδει αυτο το γλυκο!:P
    Θα το δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα Τρίκαλα πάντα τέτοια εποχή κλασσικά μαζί με μελομακάρονα και κουραμπιέδες οι φούρνοι έχουν και αυτά!αξίζει να τα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  5. Νοστιμότατα Λίλα μου!Τα συγκεκριμένα είναι απο τα πιο ωραία!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γλυκάκια με καρύδα τα λατρεύω, τα δικά σου δείχνουν όχι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και πεντανόστιμα!
    Ασε που είναι και σιροπιαστά, διπλός πειρασμός!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μενα μαρεσουν πολυ με την καρυδα τα γλυκα, κυριως οι γνωστες καρυδουλες με το κερασακι..μμμμουρλια!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Έτσι όπως τα χαζεύω στις φωτογραφίες θέλω να απλώσω το χεράκι μου και να κλέψω κανα-δυο... Μπορώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιροπιαστά γλυκάκια με καρύδια και ινδοκάρυδο;; Μπορώ να έχω μια πιατελίτσα παρακαλώ πολύ;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι να μπορουσα να σου στειλω μια...να γλυκαθεις λιγακι..!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Πίνω καφεδάκι.....καμιά δεκαριά θα τα ήθελα παρακαλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα εβαλα σε μια πιατελιτσα μερικα και παω σε μια φιλη για καφε!!!!!!!!!!!!!!θα τα φαμε αντι για σενα!!!!!!!φιλακια

      Διαγραφή